Julekage

Julekage
Dej: Fyld:
50 g gær. 75 g smør
1/2 dl mælk. 2 dl flormelis
125 g smør 50 g rosiner
1 spk. sukker 25 g sukat
1 æg 50-100 g marcipan
1/2 tsk. kardemomme
250 g mel Pynt:
æg
sukker, gerne groft
mandler

Udrør gæren i den lunkne mælk. tilsæt sukker, æg, blødt smør, kardemomme og mel og slå/ælt dejen sammen. Den skal være ret blød. Lad den hæve tildækket ca. 1/2 time. så slås dejen ned. trilles til en lang pølse, der rulles med kagerullen, så den bliver et ca. 12 cm bredt bånd. Rør smør og flormelis sammen, riv marcipanen groft og bland den med smørret. fordel dette midt ned ad dejen og drys rosiner og sukat på. Fold dejen sammen. form den lange tykke pølse som en snegl, der lægges i en velsmurt springform (lukningen af kagen nedad). Lad julekagen efterhæve ca. 15 minutter. pensl med æg, drys groftsnittede mandler og sukker på. Bag den ved 200 C. i 20-30 minutter.

Tips !   Julekagen kan dybfrysees. når den er formet. når den skal bages, tø den op ved køkken temperatur og efterhæver medens ovnen varmes. så måske var det en god ide at lave en stor portion, så der er et par stykker til fryseren. Julekager er også rar at have f.eks. til en kop kaffe eller en frokost.

God fornøjelse.

Dette indlæg blev udgivet i Opskrifter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.